Pivovarna Mister: gospod domači pivovar se predstavi

Komaj smo vstopili v novo leto in že se nam je predstavila nova pivovarna iz Domžal pod imenom Mister. Predstavitev pivovarne je potekala 20. 1. 2017 v Stari fabrki v Domžalah. Pivovar Miha nas je takoj ob prihodu pozdravil in postregel s svojim pivom Russell, stila IPA, ki se predstavi s prijetno sadno aromo, kjer očitno prevladuje slovenski hmelj, ter z dokaj blago grenkobo, glede na stil.

DSC06615.jpg

V družbi dobrega piva tako ni bilo težko počakati, da je pivovar povedal tudi nekaj več  o njegovih začetkih. Miha je zaupal, da se njegov pogled na pivo spremenil, ko se je prvič srečal s pivom pivovarne Bevog in bil navdušen, saj do takrat še ni poznal craft piv. Tako ga je začelo zanimati, kako se pivo naredi in se začel učiti varjenja piva preko spleta. Varjenje svojega piva je  začel s celovitimi ekstrakti, vendar ni bil zadovoljen z rezultati in se odločil za varjenje piva po metodi All-grain.

DSC06616.jpg

Lani je opravil tudi nacionalno poklicno kvalifikacijo za pivovarje, letos pa začel s proizvodnjo pod imenom Mister. Ime je pivovarna dobila čisto po naključju, ko se je Miha s prijatelji ob pivu šalil, da bodo čez eno leto pili Mistra, kar se je na koncu tudi uresničilo.

dsc06610

Predstavitev je Miha zaključil še z žrebom, kjer je naš blagajnik Matic Trlep imel srečo in dobil prvo buteljko prve serije piva Russell. Mi pa se že veselimo obiska pivovarne in intervjuja za našo spletno stran!


Simon Koštomaj in Matic Trlep

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s